Albergue do Bonjardim
6100-460 Nesperal,
Sertã - Portugal
N 39° 48′ 47″, W 08° 09′ 46″
Tel.: (+351) 274809647
Tel.: (+31) 0247506332
E-mail:

Bezienswaardigheden Omgeving

Clube Nautica is gelegen in Palhais-Trisio op ongeveer 20 minuten van Albergue do Bonjardim.
Het is een heerlijke rustgevende plaats aan het stuwmeer Castelo do Bode aan de Rio Zezere.
U kunt zwemmen of een kano, boot of waterski huren.

Duivelsdal
Rijd tot het einde van het asfalt en dan te voet naar Casal do Diabo naar de Rio de Sertã . Neem een picknick mand en een kleed en geniet van het kabbelende water onder de Romeinse brug.                                            

Markt 
Maandag in Cernache do Bonjardim (3 km) en vrijdag in Sertã (8 km) van 8.00 tot 13.00 uur.

Vila de Rei
Tussen Sertã en Vila de Rei ligt het geografische middelpunt van Portugal, het is hoog gelegen en bij helder heeft u een mooi uitzicht.                                                                                 

Dagtrips Coimbra
Coimbra is de 3e stad van Portugal. Het was in de 12e en 13e eeuw het centrum van de macht in Portugal. De Universiteit Coimbra is één van de oudste in Europa (1290). In de oude stad zijn vele Fadohuizen. Het was in 2003 uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Het heeft de oudste bibliotheek van Europa. Coimbra heeft 140.000 inwoners. De stad heeft smalle en steile straatjes en ligt aan de Rivier Mondego. Andere bezienswaardigheden zijn: de Kathedraal Se Velha, de Kathedraal Se Nova, Jardim Botanico en Portugal dos Pequenitos(Madurodam van Portugal). Met de auto is het ongeveer 1 uur en 15 minuten (85km).

Conimbriga 
-ligt 16 km ten zuidwesten van Coimbra                                                                           
-het is de grootste Romeinse opgraving in Portugal(2e eeuw v chr)
-Museum dagelijks geopend: van 16 maart-30 september 10.00-13.00 en 14.00-18.00 
 de rest van het jaar 8.00-13.00 en 14.00--17.00 uur 

Penela
Hier komt u langs als u naar Coimbra gaat. Vrijdag- en zondagavond Fado's in restaurant Pateo da Villa. Het kasteel (1087) in Penelawerd gebouwd als verdedigingslinie van de Mondegavallei.
Binnen de kasteelmuren is een oude kerk São Miquel. 5 km vanaf Penela ligt tussen de walnoot- en olijfboomgaarden het dorpje Rabacal, hier wordt een pittige kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk, een echte delicatesse van deze streek. Penela ligt op ongeveer 3 kwartier rijden van Albergue do Bonjardim.

Tomar
12e eeuwse kasteel met het Convente de Christo, het klooster van Christus, met herinneringen aan de monnik-ridders de Tempeliers. Een van de oudste Portugese Synagogen(1430) met 4 grote zuilen. Het is nu een klein joods museum.
-Kerk Sao Joao Baptista, eind 15e eeuw gebouwd. Gotische kerk met schilderijen als het laatste avondmaal van Gregorio Lopes.
-Eten aan de oude brug bij Bella Vista: Frango de Caril of een visschotel bijv. Forel.
-smalle gezellige winkelstraatjes
Tomar ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Albergue do Bonjardim. Op de terugweg van Tomar komt u langs Dornes, een schiereiland met een klein dorpje, het is gelegen in de Rio Zezere. Het ligt op 20 minuten rijden vanaf Albergue do Bonjardim

Fatima is het bedevaartsoord van Portugal. Het plein is twee keer zo groot als het Sint Pietersplein van Rome. De basiliek is 65 meter hoog en is gebouwd in Neo Barokke stijl. Op 13 mei en 13 Oktober 1917 is Maria in Fatima verschenen aan de drie herderskinderen. Elke zondag maar vooral op 13 mei en 13 Oktober is het erg druk en komen pelgrims van ver.

Batalha
Batalha staat bekend om de Dominicaanse abdij Santa Maria da Vitoria en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is een meesterwerk van de Portugese Gotiek, met de Manuelijnse elementen. Het klooster is gebouwd ter herdenking aan de overwinning van Joao 1 op Castilie in 1385. Batalha ligt op ongeveer ruim een uur rijden vanaf Albergue do Bonjardim

Figueira da Foz
Het levendige vakantieoord is drukbezocht vanwege het brede strand en de drukke jachthaven.
Een authentiek vissersdorp is Sao Pedro de Moel, ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Albergue do Bonjardim

Lousa
-papierfabriek geopend in 1716, werkt nog steeds, ligt aan de beboste oevers van Arouce.
Een wandeling door het dorpje brengt u langs prachtig versierde kapellen en woningen van edelen, de papierfabriek had papiermakers uit Duitsland en Italië in dienst, dit bracht welvaart in de omgeving, de kapellen en woningen van de edelen zijn door deze welvaart in het dorp gebouwd in de 18e eeuw. Palacio dos Salazares is het interessantste huis om te bekijken voor toeristen. 3km ten zuiden van Lousa ligt in een vallei Castelo de Arouce, deze is gebouwd in de 11e eeuw door een koning Arunce, deze was op de vlucht voor de plunderaars. Bij het gemeente huis kan men toestemming verkrijgen voor het bezoeken van Castelo de Arouce. Vanaf Albergue do Bonjardim is het ongeveer een uur rijden naar Lousa.

Piodao
Het dorp Piodao ligt in het graniet van de Serra de Acor, deze naam betekent heuvels van de havik. Het dorp lag ondanks de lastige ligging tot het eind van de 19e eeuw op de belangrijke handelsweg tussen Coimbra en Covilha. Door de aanleg van nieuwe wegen raakte het dorpje in de vergetelheid. De EU-fondsen zorgen ervoor dat het dorpje nu herleeft. De witte Igreja Matriz is een opvallende verschijning. Iets meer dan 1,5 uur rijden vanaf Albergue do Bonjardim

Abrantes en Castelo de Almourol
Deze plaatsen liggen op ongeveer 3 kwartier rijden vanaf Albergue do bonjardim.
Abrantes heeft vele verdedigingswerken, het vervallen fort dat over de stad uitkijkt dateert uit de 13e eeuw. Santa Maria do Castelo is een oude kerk en staat binnen de muren van het fort: Musea Dom Lopo de Almeida.
Castelo do Almourol, een sprookjesachtig kasteel gebouwd op een eilandje in de Taag. Er gaan vele verhalen de ronde over wat hier vanaf de 11e eeuw heeft afgespeeld, zo bestaat er het verhaal dat de geest van een prinses in het slot is en wacht op de liefde van een Moorse slaaf. Het kasteel heeft het nooit begeven ondanks alle aanvallen.

Torres Novas+omgeving
-fort uit de 12e eeuw.
-16e eeuwse Misericordia kerk, renaissance.
-Igreja de Santiago, 12e eeuw.
-Museu Municipal de Carlos Reis, oude schilderijen, beelden en voorwerpen uit de Romeinse tijd.
-Ruines van Vila Cardilio, 4e eeuw.
-Thermen van mozaïek
-Grutas da Lapas, neolithische grotten
-Torras Novas ligt op ongeveer 1 uur rijden van Albergue do Bonjardim

Santarem
-De (Agrarische) hoofdstad van Ribatejo.
-deze stad was een belangrijke plaats voor Julius Caesar, de Moren en de Portugese koningen.
-Igreja do Seminario uit 1640.
-Igreja de Marvila, Manuel stijl uit de 12e eeuw.
-Torre das Cabacas, vroeger een klokkentoren, nu een museum.
-Jardim das Portas do Sol, panorama over de rivier de Taag.
-Igreja da Graca, hier ligt de ontdekker van Brazilie begraven, Pedro Alvares Cabral.
-Igreja do Santissimo Milagre, een kristallen flesje in de sacristie zou bloed van Jezus Christus bevatten. Santarem ligt op ongeveer 1,5 uur rijden vanaf Albergue do Bonjardim.

Leiria
Staat vooral bekend vanwege de mooie en ruige kust ten westen van de stad.
Leiria is een bisschopsstad sinds 1545, het kasteel herbergt een bibliotheek en een aantal vergaderzalen. Het vormt samen met Pombal en Ourem de verdediging van midden Portugal. Leiria ligt op ongeveer 1 uur en 20 minuten rijden vanaf Albergue do Bonjardim.

 


Links | Disclaimer | Copyright © 2017 Albergue do Bonjardim | Endless webdesign naar boven print